Как се кърми на обществено място

Най-напред, трябва да уточним, че на обществено място трябва да се кърми така, както средностатистическия критик предполага в главата си, че протича едно кърмене. Забравете досегашните си идеи и следвайте долното ръководство, когато кърмите извън дома си. Тогава всичко ще е наред.

1. Разположете се на публично място. Няма значение малко или много е публично, щом не сте си в кухнята, госпожа, е ПУБЛИЧНО МЯСТО.
2. Съблечете се - до кръста. Важно е да се видят гърдите в цялост. Дискретност тук е излишна. Забравете за разкопчани ризи, подаване на гърда и прочее. Акцентът в кърменето на обществено място не е в кърменето или в гладното ви бебе, а в гърдите. Покажете ги!
3. Ако никой не ви е видял, поизправете гръб и ги разтръскайте два-три пъти. Повторете до постигане на ефект. Ощипете бебето, да реве и да привлича внимание.
4. Кърмете го, ама не го гушкайте много-много - трябва да има възможно най-много място между бебето и вас, за да се видят гърдите в цялост. Защото
5. Всички знаят, че именно заради това кърмите НА ПУБЛИЧНО МЯСТО, не за да нахраните бебето, а за да си показвате гърдите и така да отклонявате от правия път семейни мъже и да покварявате невръстни деца, които е добре да знаят, че големите гърди продават сирене, автомобили и мастика, но не бива НИКОГА да си представят същинската им функция, камо ли да я видят на живо.

Благодаря, вече сте просветени.


25 коментара:



Unknown каза...

Точно това е начинът! С хумор! Искаме още по темата, например: "Как се кърми в ресторант", "Как се кърми в парка", "О, не кърмачка в метрото!" и т.н. Благодаря за просвещението!. ;)

Анонимен каза...

Ами аз като съм мъж и нямам, така наречените, гърди, какво да правя? Имам ли право да вадя и разклащам нещо друго? Ако да какво? Благодаря.

Бу каза...

Освен укорително размахан пръст, не виждам какво друго.

Анонимен каза...

Не съм против кърменето, но не съм съгласен да се описва като физиологичен процес!
Едва ли ще направи на някого добро впечатление ако го изкарам и опикая стената примерно ;) Или клекна и моля преминаваштите за хартийка ...

Nana каза...

Хаха! Много ми хареса!
Предназначението на гърдите в крайна сметка е за кърмене, не за друго. Но хората виждат само другото и забравят основното.
Анонимният ако може да размята само шише с АМ, защото говорим за хранене все пак!

Nana каза...

Ако не физиологичен процес, какво е кърменето? Та, това е най-естественото нещо, това е жизненоважно!

Айде да не говорим за тези, които ползват тоалетна навсякъде по пътя, всички от тях са мъже, досега жена не съм виждала да го прави. Факт!

И, МОЛЯ ви, не сравнявайте кърменето с акането, защото е безумно, грозно и безочливо!

Анонимен каза...

Хм. Интересно ми е как критиците на открити гърди на публично място се примиряват с рекламите на бельо по спирките, и силиконовите гърди по билбордовете?! Ако това беше недопустимо - щях да разбера възмущението. Но на мен ми се налага да обясня на невръстния ми син "Защо тази жена държи камшик?" когато тази кака е манекен по дантелено бельо с втъкнат кожен кампик в ръка, на витрина, точно срещу сандвичите с детско меню в мола. Е, тогава пък "те" ще обясняват на децата как става така, че едно бебе се храни не от шише - о!ужас!

Nana каза...

Ако не физиологичен процес, какво е кърменето? Та, това е най-естественото нещо, това е жизненоважно!

Айде да не говорим за тези, които ползват тоалетна навсякъде по пътя, всички от тях са мъже, досега жена не съм виждала да го прави. Факт!

И, МОЛЯ ви, не сравнявайте кърменето с акането, защото е безумно, грозно и безочливо!

Анонимен каза...

Уникално написано, браво! :)

Анонимен каза...

не знам, маи за всеки е различно, както има жени, които могат да бъдат на плажа по монокини и не ги притеснява, че ги зяпат, така и с кърменето. Аз лично не мога да си представя да кърмя бебето на обществено място, няма да ми е приятно да ме гледат как кърмя, както и да зяпат тайничко гърдите ми.

Анонимен каза...

Господинът по-горе, дето ще моли за хартийка, нека следващия път като иде на ресторант, да се скрие, защото ме смущават хора, които се хранят.

Dudly каза...

Кърменето е напълно естествен процес. Но трябва ли да се прави навсякъде защото така ви е удобно( след като на пример в моловете има специализирани помещения за тази цел). По същия начин напълно естествен процес е уринирането, тогава нормално ли е да застана до някоя стена на обществено място и да го извърша тихо и спретнато в бутилка. И ако някой ми направи забележка да го съдя за полова дискриминация- защото само мъжете можем да уринираме прави в бутилка.Всяко нещо без мярка е пошло. Когато детето се нуждае от храна, се отива в съответното помещение ( ако има такова) или се сяда някъде по настрани, прикриват се гърдите до колкото позволява кърменето, това е хранене ,не е необходимо да се превръща в атракция.Има хора който се смущават ,не мислете само за това как ви е най-удобно.

Анонимен каза...

Dudly, ти влизал ли си в стаите за кърмене? Вътре е горе долу като в тоалетната. Ти би ли ял в тоалетната? И аз много се разтройвам, че има прасета, които си позволяват да се тъпчат, омазани до ушите, на публични места, но не ги гледам лошо и не се оплаквам публично от тях. Когато кърмиш дете, през 2-3 часа, вариантът ти да успееш да излезеш от вкъщи е да кърмиш навън. Колкото до силно смущаващите се - ами не зяпайте! Аз не зяпам хората в устите, докато ядат. И вие не гледайте мен и бебето ми, докато го храня.

Анелия каза...

Dudly, мен също ме смущават хора, които ядат. Предлагам да се скрият в тоалетните. Смущават ме също 14 годишни дето си показват всичкото в тесни дрехи. Искам и те да се скрият. Смущават ме тия дето говорят селяндурски и се хилят тъпо. И те да изчезнат! Едва тогава ще вляза с Дари в специализираното помещение за да я храня. Защото това помещение явно не сте го виждали на какво прилича! И да сравнявате акане, секс и хранене е липса на здрав мозък.

Анонимен каза...

Може да го е направила нарочно,за да съди сега Мол-а.Само тя знае истината.Стана модерно,дори затворниците сега да съдят Държавата от затворите,защото нямали условия и т.н.Ставало въпрос за хранене,не е това причината,според мене,а друга.Прави са-автора и някои коментиращи,да си е извадила добре гърдите/ако са хубави/да ги видят всички.Не и харесвала стаята за това в Мол-а,миришело на лоши и т.н.Има закони,наредби,разпоредби и трябва да се спазват,особено в населени места.Както тези които пикаят по улиците,така и жената с голата гърда е направила нарушение на тези правила и закони.Ако иска свобода,каквато искаме всички,както и е по-удобно,да живеем в планините,в полята,в горите и да си правим каквото си поискаме,като животните.Иначе,за нас мъжете,не е лошо да видим повече красими гърди на улицата,моловете,дори в Парламента,какво лошо има.Но за децата не е добре,въпреки,че те си гледат порно по цял ден в интеренет сайтовете....и дори се шибат на по 12-13 години и раждат вече.Псевдодемокрация.

Анонимен каза...

Първата година като кърмачка изпитвах голямо притеснение да кърмя навън. Изпитвах смесица от най-разнообразни чувства, когато малкото ми бебе, се разплачеше в парка и трябваше да спринтирам до вкъщи, докато то като сирена не спира да огласява улиците или да му дам на първата пейка да се нахрани.Гледах хората, които минаваха край мен и знаех, че никой от тях не го е грижа за моето бебе или а моите дилеми. Чувствах се виновна пред детето си и все пак не намирах кураж да накърмя на някоя пейка. Идва един момент, когато майката трябва да намери сили да направи най-доброто за детето си, а не за минаващите отстрани. Случвало се е да кърмя и да спре при мен познат мъж или жена и да ме заговори, дори не разбрал че кърмя и то без да се покривам с шалове и пр. Кърменето може да е показно за една реклама напр., но ако целта е да се нахрани дете, обикновено е нещо, което се случва между майката и бебето. И да, кърменето е нещо физиологично, а ако някой не може го приемем за такова трябва да потърси причината вътре в себе си. За моите деца, гърдите са нещо, което дава мляко, те са нещо естествено и гледката на други майки, които кърмят е нещо естествено за тях. Не така стои въпроса с рекламите за бельо, за тях е неестествено защо трябва да обличаш гърдите си с подобни "дрехи" ...въпрос на ценности....и на възпитание...

Dudly каза...

Да влизал съм в помещения да кърмене, има и такива които приличат на тоалетни има и чисти това е въпрос на поддържане от персонала и културата на посетителите. Не мога да разбера как хора определящи кърменето като нещо хубаво го приравняват с проявите на простащина в обществото. , не разбирате ли че така принизявате кърменето като проява на простащина. Анелия - ако не си забелязала в моловете има места за хранене и в повечето случай хората го правят там, също така да определяш уринирането и кърменето като естествен процес не е липса на здрав мозък ,а факт не сравнение. И да не ме разберете погрешно, нямам нищо против кърменето на обществено място, просто ме дразнят хора които го превръщат в атракция и парадират с него. Какво има да се парадира, детето е гладно сядаш и го кърмиш.Гладен си отиваш в заведението сядаш и ядеш и тн.

Анонимен каза...

нещо сте в грешка....помещенията са предвивени за повиване!!!!! а не за кърмене!!!!!!!.....за да кърмя в подобно място в най-добрия случай ще трябва да седна на тоалетната чиния - ако я има

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Nana каза...

Кажете ми кое в кърменето ви притеснява, че да трябва да се крие?

Nana каза...

Кажете ми кое в кърменето ви притеснява, че да трябва да се крие?

Анонимен каза...

Няма по-красива гледка от майка, кърмеща детето си! Но, хората виждат това, което искат да видят. Хората са изпълнени с пошлост, лошота и омраза... И отиват да гледат 50 нюанса сиво в МОЛ-а.

Анонимен каза...

Как можете , хора, почти всички от вас кърмени, да сравнявате кърмата с урината? Да не би майките ви да са ви давали урина да се храните, или може би бащите ви? Е това вашето вече е извращение, навярно породено от лоши спомени от детството ви. кърмата сравнявана с урината е велика простащина, честно.

Анонимен каза...

Невероятно!!! Колко шум - за нищо. Доколкото си спомням, женските гърди бяха символ на майчинството (основно кърменето) до 10-ти ноември 1989 г. От тогава насам те са само "секс-символ", защото не съм виждала женски гърди като реклама за опаковка на бебешка храна (хахахаха).(И за мъжките голи "здрави мишци" важи същото: преди- с чук, а после-с питие и по гащи). Та се питам - още ли сме в разкрачен стоеж между старите и нови модели? И точно тази разкрачка да ни нашепва въпроси от сорта: "Що е то кърмене и има ли то почва у нас?" Още ли не сме порастнали (в съзнанието), та просто да приемем съществуването, а не да дигаме безумен шум с "фантазиите" си за функциите? И да се сетим, че всичко това е въпрос преди-на пропаганда и агитация, а след-на PR и реклама (все манипулации). И къде е неманипулираното ни съзнание?

Анонимен каза...

Друга песен щяха да пеят мамите тук, които защитават Деница, ако не ТЯ, а някоя циганка беше вляла в МОЛА да нахрани детето си, защото и то е дете като всяко друго и то трябва да яде. Представям си какво щеше да се изсипе тогава върху нея, ако реши да съди МОЛА, че нарушават свещеното й право да кърми навсякъде. И по случая с Деница - тази жена, явно е много нагла и не е никаква жертва, Сама разказва, колко пъти кърми дето си в този МОЛ и само веднъж са й направили забележка. Как ли се е справяла майка ми навремето, когато не е имало Молове в които да се шляе по цял ден, чакайки да дойде време за кърмене.

Публикуване на коментар